Francia konyha
Cognac és Pineau Des Charentes Francia borvidék
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Cognac és Pineau des Charentes vidékén a szőlősorok szépen sorakoznak a völgyekben; a Charente folyó kanyarulatai pedig festőien uralják a vidéket. Az enyhe klímának és a sok fénynek köszönhetően kitűnő itt a termőföld. A helyi pálinkák szép lassan érlelődnek a füstölt fahordókban, ahol a pincemesterek ízletes nedüket alkotnak.

Victor Hugo szerint a konyak az Istenek igazi nektára, mely Poitou-Charentes régió gasztronómiájának legfőbb nagykövete. Különböző pálinkák keverékéből jön létre kettős párolással, melynek köszönhetően még ízletesebb és illatosabb lesz az isteni nedü.

Az « Etapes du cognac » elnevezésű konyak-út három útvonalat kínál, végig a Charente folyó mentén, ahol megismerhetik a konyakkészítés titkait és a még mai is használatos ősi módszerét.

A legenda szerint az ízes Pineau des Charentes ital egy "baleset" szüleménye, miszerint véletlenül mustot öntöttek egy konyakos hordóba. 1589-től kezdve pedig a « Pineau des Charentes » italt szívesen fogyasztják aperitifként és az étkezés alatt is.

Látnivalók
Nagy konyakházak
Cognac: a város, a kastély és a múzeumok
Jarnac
Angouleme katedrálisa és festett falai
Charente folyó: hajós kirándulás
Saintes antik maradványai
Le Cep enchanté, Európa első tematikus borászati parkja
Cognac-i Skanzen


Kóstoló az Ecole des cognacs konyakházzal: egy napos vagy egy hétvégés program, mely alatt megismerheti Cognac városát és a környező vidék jellemzőit.
Tel.: +33 (0)5 45 35 37 82
www.ecole-des-cognacs.com

Gasztronómiai túra biciklivel: 8 napos / 7 éjszakás túra félpanziós ellátással, a csomagokat külön szállítják egyik állomástól a másikig. Fedezze fel bicikllivel a vidéket és kóstolja meg a helyi gasztronómiai különlegességeket.