Francia konyha
Túró torta Desszert
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg vaj vagy margarin
2-3 csomag vanilliás cukor
2 dl tej
20 dkg kristály cukor
3-4 kávéskanál zselatin


Elkészítése:
A túrót a vanilliás cukorral, margarinnal, és a kristály cukorral alaposan összemixeljük. 2 dl tejbe 3-4 kávéskannál zselatint teszünk, jól elkeverjük, gyöngyözésig melegítjük, majd az elobbi masszával habosra mixeljük. Az tortaformát sütot fóliával kibéleljük és a masszát belerakjuk. Savanykás gyümölccsel ( ribizli, málna, meggy ) és mazsolával megszórjuk. ( ez kicsit belesüllyed ) A tetejét babapiskótával végigrakjuk, melyet egy kis rummal meglocsolhatunk. A formát jól lehűtjük ( akár egy napra is ) majd kiöntjük, a fóliát levesszük és szeleteljük.