Francia konyha
Accras (halpuffancs) Előétel
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
40 dkg tengeri halfilé
25 dkg liszt
2 tojás
1 dl tej
fél fej hagyma
1 csokor snidling
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű

bors
fél csomag sütőpor
A sütéshez:
olaj


Elkészítés:
A halat apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a halat is beletesszük. Ha túl sűrű lenne a massza, kis tejet adhatunk hozzá. 1 órát hűtőben állni hagyjuk. Olajat hevítünk, majd teáskanállal beleszaggatjuk a tésztát, aranyszínűre sütjük. Lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük. Zöldfűszeres, fokhagymás tejföllel kínálva felséges.