Francia konyha
Húsvéti sonka, francia módra Főételek/Főtt húsok
Kezdőlap Cikkek Szakácskönyv Borok Sajtok Fórum
Hozzávalók:
egy 3 kg-os sonka
fehér bor
vöröshagyma
kakukkfű
babérlevél
fokhagyma
petrezselyem
bors


Elkészítés:
A sonkát egy éjszakára hideg vízbe tesszük így kiázik belole a só.
Egy nagy lábos vízbe öntünk egy kis fehér bort , beletesszük a hagymát, kakukkfüvet és a húsvéti sonkát, jól megborsozzuk és nem túl eros tűzön körülbelül 3 órát fozzük.
Mikor megfott a fozolében hagyuk kihűlni majd kivesszük és vastag szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb tálban rétegesen elhelyezzük a sonka szeleteket,minden egyes réteg közé a vékonyra szeletelt petrezselymet és a préselt fokhagymát hintjük.
Meglocsoljuk egy kevés borecettel,alufóliával lefedjük és behelyezzük a hűtobe.